Hokej z jiného úhlu pohledu. Kamil Zavřel si zkusil roli trenéra

Na blížící se start soutěžní sezóny se připravují nejen hráči, ale i rozhodčí. A předseda komise rozhodčích Libereckého kraje Kamil Zavřel si zkusil, jaké to je absolvovat zápas z opačné strany mantinelu – na hráčské střídačce.

Zavřel cestoval s dorostem Bílých Tygrů na přípravné utkání do Mladé Boleslavi. Vzájemné zápasy obvykle nabízejí třaskavou podívanou, bez ohledu na to, zda se jedná o soutěž či pouze přípravu. Rozhodčí to v podobných derby často nemají jednoduché.

"Tento krok jsem podnikl s jasným cílem – získat nový pohled na hru, lépe pochopit práci trenérů a zažít atmosféru na střídačce. Věřím, že porozumění tomu, co trenéři a hráči prožívají během utkání, mi pomůže jak v mé nové roli předsedy komise rozhodčích Libereckého kraje, tak i v samotném rozhodování na ledě," říká.

Předseda rozhodcovské komise pro zápas rozšířil realizační tým Bílých Tygrů. S hráči byl i v kabině a měl možnost s nimi některé zákroky konzultovat a obohatit hráče i trenéry svým odborným pohledem na věc. Zkušenost ale byla přínosná na obě strany.

"Odnesl jsem si řadu poznatků, které mohou přispět k lepšímu porozumění potřebám týmů a tím i ke zkvalitnění rozhodování na ledě," potvrzuje Zavřel v exkluzivním blogu pro stránky rozhodci-liberec.cz.

Liberec na ledě svého úhlavního rivala zvítězil 5:2. Utkání přineslo na poměry derby neobvykle nízký počet trestů, rozhodčí dohromady za celý zápas rozdali jen šest trestných minut. Mladá Boleslav přitom při rostoucím náskoku soupeře přirozeně přitvrdila, vše se ovšem neslo v mezích fair play. 

"Doufám, že tato zkušenost přispěje k tomu, abychom v naší komisi nadále pracovali na zlepšení spolupráce s trenéry a hráči a abychom společně zajistili, že hokej zůstane férovou a vzrušující hrou pro všechny zúčastněné. Rád bych poděkoval Bílým Tygrům Liberec, kteří mi umožnili tuto výzvu realizovat," uzavírá Kamil Zavřel.