VTM: Liberecký kraj skončil na turnaji v Litvínově druhý

Liberec - Uplynulá neděle přinesla druhé turnaje projektu Výchova talentované mládeže, který má připravovat největší naděje kategorie U15 pro první reprezentační výběr i posun do dorostu. Reprezentanti našeho kraje se vydali do Litvínova, kde v konkurenci hlavního města Prahy, Ústeckého kraje a Karlovarského obsadili druhou příčku.

Výběr našeho kraje vyrazil na turnaj s týmem, ve kterém se objevili zástupci tří klubů – Liberce, Lomnice nad Popelkou a Turnova. 

Liberecký kraj – Hlavní město Praha 6:5 po sam. nájezdech (2:0, 2:3, 1:2)

Liberecký kraj začal duelem proti tradičně nabitému výběru hlavního města Prahy. V divoké přestřelce se vedení přelévalo ze strany na stranu, i díky příspěvku produktivního tria Pavel Dvořák (2+2) – Josef Hladík (2+1) – Dominik Železný (1+2) se šlo za stavu 5:5 do nájezdů, v nichž o vítězství rozhodl obránce Daniel Strnádek.

Branky a nahrávky: 14. Lochman (Železný, Nezmar) 15. Železný (Dvořák), 21. Dvořák (Nezmar), 27. Dvořák (Železný, Lochman), 42. Lochman (Dvořák), rozh. náj. Strnádek – 24. Janáč, 26. Andrushchenko, 30. Michálek, 35. Michálek (Rous), 38. Keller (Kaňka).

Hlavní kouč Jakub Mulač hodnotí zápas: "Už od rozcvičky na suchu bylo z kluků cítit, jak táhnou za jeden provaz. Z hráčů byla znát strašná chuť i motivace, výběr Prahy je vždycky velké lákadlo porazit. Závěr první třetiny nám hodně pomohla využitá přesilovka pět na tři, načež jsme se prosadili i v pokračující výhodě pět na čtyři. Klukům jsme samozřejmě říkali, že zápas je furt otevřený a nic není rozhodnuté. Stojí za zmínku říct, že kdyby se hrálo na držení kotouče, měla by Praha určitě navrch, tou bojovností, týmovostí a obětavostí za celý kraj jsme to ovšem zvládli uválčit. V nájezdech jsme se objímali jako při Naganu, kluci měli obrovskou radost z každého gólu i zákroku brankáře Kratochvíla. Výhra byla euforická jak pro nás trenéry, tak samozřejmě i pro samotné hráče.

Finále: Ústecký kraj – Liberecký kraj 6:3 (1:0, 4:1, 1:2)

Ve finálovém utkání naši reprezentanti vyzvali Ústecký kraj. Začátek zápasu se jim příliš nepovedl, nicméně výkon šel postupně nahoru a ze stavu 1:5 ještě Liberecký kraj dokázal zápas zdramatizovat. Ústečané si už ale vítězství vzít nenechali.

Branky a nahrávky: 11. Grunt (Šedý, Ševčík), 21. Holub (Škoula), 23. Šabaka (Toman), 25. Jansa (Moťka), 30. Jansa (Moťka, Jíra), 40. Holub (Ševčík) – 23. Šmucr (Lochman), 39. Železný (Rozsíval, Nezmar), 39. Železný (Hladík).

Hlavní kouč Jakub Mulač hodnotí zápas: "První část nebyla zdaleka ideální z hlediska toho, jak jsme do zápasu nastoupili. Na rozdíl od utkání s Prahou jsme hráli ve stylu, že se nemůže nic stát, nebylo tam takové zaujetí. Jako trenéři jsme to hned museli zabrzdit a u hráčů změnit nastavení hlav. Myslím, že se nám to s trenérem Fialou docela povedlo, rvali jsme se v podstatě až do posledních vteřin. Během jediného střídání jsme z 1:5 snížili na 3:5 a ukradli jsme si momentum zápasu. Bohužel následoval nešťastně inkasovaný gól. Výsledek 3:6 pro nás vyhlíží možná moc krutě, neřekl bych, že soupeř byl lepší o tři góly. To je ale hokej, věřím, že nás to nakopne a Ústeckému kraji to příště vrátíme."

Nominace Libereckého kraje:

Brankáři: Jakub Kyznar, Marek Kratochvíl (oba Liberec)

Hráči: Pavel Kouba (Lomnice nad Popelkou), Štěpán Jindra (Turnov), Alex Bartovič, Pavel Dvořák, Hynek Janda, Radim Javůrek, Václav Lochman, Adam Rozsíval, Daniel Strnádek, Martin Šmucr, Jan Žďára, Dominik Železný, Matyáš Čakajík, Jan Nezmar (všichni Liberec).